Apotheek Van Herck

Mens sana in corpore sano "een gezonde geest in een gezond lichaam" (Juvenalis)

Cosmetica

Babyverzorging

De huid van je baby is nog onvolgroeid. Daarom is ze kwetsbaar en zeer gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dit vereist een bijzondere zorg met aangepaste producten,die vooral de babyhuid niet extra
belasten.

We volgen de producten van specialisten zoals

Huidverzorging bij atopisch eczeem
. Bad of douche niet te warm(32-33°C)om vaatverwijding te vermijden. Vaatverwijding kan de jeuk verergeren. Een dagelijks bad heeft geen nadelen en veel voordelen. Bovendien vinden baby’s het fijn. Het water kan verzacht worden met badolie(best na 5 minuten toevoegen aan badwater)
. Voor de reiniging moet een vette zeep of een vloeibaar dermatologisch reinigingsmiddel gebruikt worden (geen irriterende zeep)
. Spoelen en droogdeppen,niet droog wrijven - Over heel het lichaam een weekmakende, verzachtende crème aanbrengen. Dit versterkt de huidbarrière, helpt de jeuk kalmeren en vermindert het gebruik van dermocorticoiden.

- Hoeveel crème moet je gebruiken voor een goede voeding van de huid?

  Hoofd + hals Arm + hand Been + voet Romp (vooraan) Rug + dijen
Leeftijd Aantal FTU*
3 - 6 maanden 1 1 1 1/2 1 1 1/2
1 - 2 jaar 1 1/2 1 1/2 2 2 3
3 - 5 jaar 1 1/2 2 3 3 3 1/2
6 - 10 jaar 2 2 1/2 4 1/2 3 1/2 5
Volwassene 2 1/2 4 8 7 7

* Eén FTU (fingertopunit) is de hoeveelheid zalf die uit een tube geduwd wordt die het laatste kootje van de wijsvinger van een volwassen persoon bedekt.

Wasvoorschriften
- Gebruik neutrale producten en een programma dat extra spoelt. Het is belangrijk om niet te veel wasmiddel te gebruiken,integendeel je moet de aanbevolen hoeveelheid van de fabrikant door twee delen.

© Apotheek Van Herck Dirk. Powered and designed by Webcreating.